Alla hjärtans dag

Detta blogginlägg innehåller adlinks.

BigPinkHeart.jpg
Alla hjärtans dag-kort, USA, cirka 1910.

Alla hjärtans dag är en av de mest uppmärksammade temadagarna i Sverige. Dagen har firats i romantikens och kärlekens tecken varje år sedan medeltiden och infaller den 14 februari. Varför firar vi då alla hjärtans dag? På den tiden så skulle pojkar och flickor fundera på vem som skulle bli deras ”Valentin” under minst ett år framöver. Därifrån kommer även namnet Valetines day som det ursprungliga namnet är.

Firandet av alla hjärtans dag i Sverige började först under 1960-talet men firandet blev stort under årtalen kring 1990 då temadagen fick sin plats i kalendern och genom stor uppmärksamhet i skolan. Nu firas alla hjärtans dag av de flesta paren och uppmärksammas av de flesta butikerna som gärna vill ta del av uppmärksamheten dagen har fått.

Fakta:

Dagen har fått sitt namn efter helgonet Sankt Valentin, andra namn för alla hjärtans dag är Valentindagen och Sankt Valentins dag.

Spana gärna in Greatdays.se om du letar till tips efter till en bra alla hjärtans dag-present. Där kan du leta bland upplevelser i många olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!

Alla hjärtans dag 2019 infaller den 14 februari.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s