Långt under spärren

800px-Gustav_Kasselstrand_speaks_in_Stockholm_on_11_August_2018_3(5)_(cropped)Alternativ för Sverige misslyckades att nå några större framgångar – igen. Men partiledaren Gustav Kasselstrand framhåller att man ökat något jämfört med riksdagsvalet.

Alternativ för Sverige, som bildades för drygt ett år sedan av avhoppade sverigedemokrater, har än så länge inte lyckats göra något större avtryck bland de svenska väljarna. Det visar valresultatet från EU-valet.

Partiet, med Gustav Kasselstrand i spetsen, ökar lite jämfört med riksdagsvalet, men är långt ifrån spärren på fyra procent.

Förra året drev partiet en aggressiv kampanj inför riksdagsvalet, och många höga företrädare inom rörelsen var bombsäkra på att man skulle komma in i riksdagen.

Men valet blev en jätteflopp för AfS, som till slut fick knappt 0.3 procent av rösterna.

Ökar i EU-valet

I EU-valet har Alternativ för Sverige marknadsfört sig som det enda partiet som vill lämna EU. Men även den här gången uteblev framgångarna.

När rösterna i EU-valet är så gott som färdigräknade visar det sig att partiet blir något större än i riksdagsvalet sett till procent. Knappt 0,5 procent blev resultatet för Kasselstrands parti i EU-valet 2019.

Men trots att AfS är långt ifrån fyraprocentsspärren verkar partiledaren nöjd med resultatet.

– Vi ökar jämfört med riksdagsvalet, ökningen sker över hela landet, säger Gustav Kasselstrand till Nyheter24.

– Detta trots at media försöker tysta oss och trots att vi belagt med reklamförbud nästan överallt – det är starkt. De som trodde att Alternativ för Sverige kollapsade efter valet i höstas har fått helt fel, fortsätter Kasselstrand, som menar att partiet nu satsar på riksdagsvalet 2022.

Klicka här för att läsa resten av artikeln.

Källa: Nyheter24

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s