Ny finsk studie visar att människan inte påverkar klimatet i den utsträckning som klimatalarmisterna hävdar – japansk forskare kom fram till samma resultat

Jenny Piper

En ny studie som genomförts av ett finskt forskningsteam har kommit fram till att det finns för lite bevis för att stödja idén att människan påverkar klimatet. Resultatet av studien fick snabbt stöd av forskare i Japan.

Studien som publicerades förra månaden av forskarna vid Åbo Universitet i Finland har titeln ”Inga experimentella bevis för den betydande antropogena klimatförändringen” och fastslår att nuvarande klimatmodeller inte tar hänsyn till effekterna av molntäckningen på globala temperaturer, vilket får dem att överskatta effekterna av mänskligt genererade växthusgaser.

Enligt studien kan modeller som används av officiella organ som ”Intergovernmental Panel on Climate Change” (IPCC), inte korrekt beräkna den naturliga komponenten som ingår i den observerade globala temperaturen och en stark negativ återkoppling av molnen saknas i dessa modeller. Efter att ha justerat för molntäckningsfaktorn och redovisat utsläppen av växthusgaser, fann forskarna att mänskligheten helt enkelt inte har särskilt mycket effekt på jordens temperatur.

Studiens…

View original post 221 fler ord

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s