Hos vissa trillar polletten aldrig ned – asylaktivistorganisationer fortsätter plocka upp migranter och ett nytt fartyg som seglar under norsk flagg är på väg till Medelhavet

Jenny Piper

Efter att Italien genom massiv politisk och ekonomisk press lyckats få räddningsskeppet ”Aquarius” att lägga ned sin verksamhet, fanns det vissa förhoppningar om att det var början på en ny era där sunt förnuft skulle råda framför naiv öppna hjärtan-politik som bara skördar fler offer.
 
Det kan nu anses som en utopi eftersom ett nytt räddningsfartyg just nu är på väg till Medelhavet – ”Ocean Viking”, som seglar under norsk flagg och kan ta upp till 200 passagerare.
 
Det är hjälporganisationerna MSF (Médecins Sans Frontières/Läkare utan gränser) och SOS Mediterranee som vill återupptaga räddningsarbetet i Medelhavet med ett nytt fartyg som kommer att drivas av de två organisationerna tillsammans och med en besättning bestående av 31 personer.
 
Medelhavsrutten är den mest dödliga flyktingrutten i världen och bara i år har 426 personer dött. Att man genom sitt agerande bidrager till att fler kommer att riskera livhanken i…

Visa originalinlägg 264 fler ord

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s