Knarkbaronen greps i en gryningsräd

Han hade tavlor med idolen Pablo Escobar på väggarna, enorma mängder narkotika i väskor och en imponerande samling lyxbilar hemma på ranchen.
Men igår satte den argentinska polisen stopp för Silvio Gastón Canteros och hans drogsyndikat. ”El Patrón de Moreno” greps i en gryningsräd hemma på ranchen.

Den argentinske knarkbaronen Silvio Gastón Cantero, 37, kallas för ”El patrón de Moreno” – Morenos chef. Men nu får stadsdelen Moreno i huvudstaden Buenos Aires utkanter klara sig utan sin chef, sannolikt på obestämd tid. Tidigt i gryningen igår greps han tillsammans med 15 andra personer, samtliga misstänkta för att tillhöra ”El Patróns” ökända drogsyndikat.
När den federala polisen slog till mot ranchen La Quinta Nápoles upptäcktes inte bara ”El Patróns” flotta av lyxbilar och mängder med narkotika av olika slag utan också falska id-handlingar och en mindre arsenal av vapen – däribland hans berömda pistol i guld som han gärna och ofta visade upp på sociala medier. Fram till i går morse poserade han gärna tillsammans med lättklädda damer, automatvapen och tjusiga bilar, allt för att ge sken av ett lyxkantat liv.
Silvio Gastón Cantero gjorde ingen hemlighet av att han såg den colombianske före detta kartelledaren Pablo Escobar som sin stora förebild. Vid tillslaget hittade polisen flera kopior av dvd:n om colombianens liv, väggarna pryddes av tavlor på Escobar och namnet på ranchen, La Quinta Nápoles, skiljer sig endast en aning från Escobars berömda hem, Hacienda Nápoles.
Men troligtvis är El Patrón tacksam för att han inte delar Pablo Escobars öde. Medan colombianen sköts ihjäl på ett hustak i Medellín 1993 får Morenos chef i stället möta den argentinska rättvisan.

Källa: Aftonbladet

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s