FN:s Global Compact Agreement är bindande trots alla löften om motsatsen – såväl regeringen som den kontrollerade oppositionen har inte gjort sitt jobb

Jenny Piper

I dagarna har det efter att EU-dokument läckt ut, kommit fram att FN:s migrationsavtal (Global Compact for Migration Agreement), även kallat Marrakeshavtalet, trots allt är bindande och icke förhandlingsbart.

Jag minns fortfarande hur jag satt i telefon i timmar och jagade såväl Moderaternas Johan Forssell som Sverigedemokraternas Paula Bieler utan resultat, i syfte att gräva i denna soppa när det var på tapeten i slutet av förra året. Officiellt sade alla svenska politiska representanter att avtalet ICKE var bindande – till och med Thomas Lindblom, kommunikationschef på Justitiedepartementet, försäkrade mig flera gånger telefonledes att det inte var bindande.

Paula Bieler twittrade till och med om det: ”Idag inleds konferensen som ska anta migrationsramverket. Värt att notera: GCM är formellt icke-bindande men dess implementering förväntas förändra migrationen för all framtid.”

Även Joanna Abrahamsson på Justitiedepartementet uttalade sig i en artikel i SvD bara dagar innan avtalet signerades: ”Myter florerar om FN:s…

Visa originalinlägg 265 fler ord

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s