Sverige har under årets första sju månader delat ut 36.312 medborgarskap och 87.000 väntar just nu på besked på sin ansökan – i jämförelse med Danmark får man dåndimpen

Jenny Piper

Kommer du från Afrika och vill bo i Europa så ta dig till Sverige och få medborgarskap så får du därmed fri inresa till Danmark och resten av EU skriver den danska tidningen Den Korte Avis idag.

Man kritiserar att Sverige delar ut medborgarskap som om det vore godis och alla invandrare som under årets första sju månader har fått medborgarskap motsvarar så många medborgarskap som Danmark delar ut under sex års tid.

36.312 medborgarskap har delats ut i Sverige under årets första sju månader och samtidigt väntar 87.000 på att få sina ansökningar behandlade.

Danmark har i jämförelse delat ut 36.083 medborgarskap de senaste sex åren från 2012 till 2018. Samma period fick 313.005 personer medborgarskap i Sverige!

Till skillnad från Danmark är det inte särskilt svårt att få medborgarskap i Sverige som varken har språktest eller kunskapstest. Det enda man behöver uppfylla är att man ska kunna legitimera…

View original post 126 fler ord

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s