Vänsterns knep och härskartekniker

Kommunisten Nils Littorin guidar dig genom vänsterns åsiktskorridor: Här är hela härskarmanualen – lömsk och effektiv.

DEBATT. Vänstern påstår sig stå på de svagas sida och stå upp för det goda. Samtidigt används härksartekniker för att tysta debatt. När argumenten tryter och fakta är på motståndarens sida behåller de sin auktoritet genom lömska men effektiva knep. Resultatet är att sakfrågorna kommer i skymundan. Men nu avslöjas vänsterns hela härskarmanual:

1. Osynliggör och relativisera. Vissa problem passar inte vänsterns världsbild och finns därför inte. Om alla bara låter bli att prata om dem så försvinner de, är devisen. Men när problemen ändå likt åskmoln tränger sig på så relativiseras de. Exempelvis förklaras för oroliga Malmöbor att våldet statistiskt sett faktiskt var värre i 70-talets folkhems-Sverige eller i dagens Chicago. Så varför gnälla?

2. Skjut budbäraren. När sanningen är alltför obehaglig så angrips i stället den som för fram den. Är han (förlåt hen) en typisk loser, som stavar fel, umgås i fel kretsar och röstar på fel parti? En sådan avfärdas lätt som lidande av någon fobi eller som lågutbildad och därmed mindre vetande.

3. Misstänkliggör uppsåtet. Om budbäraren bär en för vänstern moralisk skottsäker väst, till exempel tillhör en etnisk minoritet och inte kan skjutas rakt av, så kan man ändå dra hen i smutsen. Budbäraren anklagas då för att  ”medvetet eller omedvetet” gå motståndarsidans ärenden. Som när Amineh Kakabaveh, med rötter i Kurdistan, kallades för ”husblatte” av sina partikamrater i V. Att fördöma förtryck i islams eller hederns namn blir i vänsterns förvridna värld att gå högerns ärenden.

När inget annat biter tas rasiststämpeln fram för att brännmärka folk som inte förstår att uppskatta alla multikulturalismens välsignelser.

4. Guilt by association. Att umgås med fel personer eller få medhåll av personer med fel åsikter kan leda till ödesdigra konsekvenser. Vänsterns åsiktspoliser kommer att beskylla dig för brott som du aldrig har begått. Guilt by  association förfinades och gjordes ökänt av den nordamerikanske kalla kriget-senatorn McCarthy. Han slungade anklagelser vilt omkring sig för att sprida skräck.  I sin jakt på verkliga eller inbillade kommunistsympatisörer drabbades helt vanligt folk som bara ville ha demokrati och rättvisa.

5. When in doubt, send the marines! Så lyder en strof i en av 60-talssatirikern Tom Lehrers sånger. Vänsterns motsvarighet till invaderande marinkårssoldater är rasiststämpeln. När inget annat biter tas den fram för att brännmärka folk som inte förstår att uppskatta alla multikulturalismens välsignelser. Såsom dagisbarn med slöja – eller polska byggnadsarbetare som dumpar svenska löner.

Lär er manualen, känn igen härskarteknikerna och stå väl rustad. För den som törs passera vänsterns åsiktskorridor riskerar att i godhetens namn både ärekränkas och kärleksbombas. Men på andra sidan är luften friare att andas.

Av Nils Littorin
Medlem i kommunistiska partiets styrelse

LÄS MER: Amineh Kakabaveh: Sanningen om varför Vänsterpartiet dumpade mig 
LÄS MER: Tänk på kommunismens offer innan du röstar på V
LÄS MER:
Vänsterpartiets fanbärare har inte rent mjöl i påsen

Källa: Expressen

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s