Trots våra politikers försäkran om att migrantströmmarna minskar så fortsätter invandringen till Sverige i oförminskad styrka

Jenny Piper

Våra makthavare har under det senaste året tagit alla tillfällen i akt att basunera ut att invandringen till Sverige minskar. Men Migrationsverkets senaste månadsstatistik över beviljade uppehållstillstånd visar något helt annat och årets invandring kan till och med bli en av de största.

Mellan januari och september har hela 89.120 uppehållstillstånd beviljats. Däribland återfinns bland annat 13.000 asylsökare inklusive 3.700 kvotflyktingar, 2.300 enligt gymnasielagen och 2.100 med så kallat alternativt skyddsbehov, cirka 30.000 anhöriginvandrare från olika kategorier samt lägg därtill 34.000 i kategorin arbete, varav ytterligare 10.000 anhöriga som är släkt med arbetskraftsinvandrare.

Antalet anhöriga som följer med invandrare som får arbetstillstånd i Sverige har ökat kraftigt de senaste åren. Under förra året beviljades 15.400 sådana anhöriga uppehållstillstånd i Sverige och för tio år sedan var motsvarande siffra bara 3.600.

42% av den sammanlagda arbetskraftsinvandringen som kommer från länder utanför EU består av anhöriga. För tio år sedan var siffran…

Visa originalinlägg 208 fler ord

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s