Förtal utreds – efter Joakim Lundells video

Åklagare har inlett en förundersökning efter att Youtube-stjärnan Joakim Lundell har spridit personangrepp och brottsanklagelser mot influencern Joz of Sweden, rapporterar Medierna i Sveriges Radio.
– Gör man skit får man ju räkna med att folk reagerar. Det är fan inte mitt fel att jag har en miljon följare, säger Joakim Lundell själv till Medierna.

Mediernas reporter Terje Carlsson rapporterar att den pågående förundersökningen rör ett flertal filmer med hundratusentals visningar på Youtube.
Brottsrubriceringen är förtal och olaga hot.
I ett klipp med 990 000 visningar hävdar Joakim Lundell att Youtube-profilen Joz of Sweden, som egentligen heter Johan Sernebrink, är en fuskbyggare och bedragare.
Flera andra Youtube-profiler har spridit dessa anklagelser.
Vem eller vilka som är misstänkta för brott vill åklagare Sara Toreskog inte gå in på, rapporterar Medierna.
Joakim Lundell har även fört vidare andra personers obevisade anklagelser om ofredanden som Johan Sernebrink påstås ha begått, enligt programmet.
– Jag har ju aldrig gjort de anklagelserna att han har ofredat eller begått sådana saker. Det är historier från kvinnor och de historierna vill jag ska tillhöra kvinnorna, säger Joakim Lundell till Medierna.
Programmet rapporterar vidare att hatiska kommentarer har fått ligga kvar i filmklippens kommentarsfält, där bland annat Sernebrinks personuppgifter har spridits.
– Mitt liv har gjorts om till ett mindre helvete. Och det har givetvis blivit effekter på alla i min familj. Det är väldigt svårt att värja sig mot anklagelserna, säger Johan Sernebrink i programmet.
Joakim Lundell står fast vid att han inte har gjort något fel.

Läs vidare här.

Källa: Aftonbladet, Expressen

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s