Församlingsprofil begärs häktad för kvinnomord på Östermalm

Han har varit aktiv i en församling och haft förtroendeuppdrag att representera den utåt tillsammans med flera kända svenskar.
Nu har församlingsprofilen begärts häktad misstänkt för mord på en ung kvinna på Östermalm i Stockholm.

På söndagsmorgonen hittades en ung kvinna död på Östermalm i Stockholm. Polis, ambulans och akutläkare kallades till den exklusiva adressen som ligger bara hundra meter från Strandvägen och i närheten av Dramaten och prinsessan Madeleines bostad i Stockholm.
På plats kunde läkare bara konstatera att kvinnan var död. Det fanns ingen möjlighet att rädda hennes liv.
Den 26-årige mannen som bodde i lägenheten greps direkt av polis klockan 09.14 på söndagsmorgonen.

Har haft förtroendeuppdrag i församling
Det finns inget som tyder på att han tidigare har begått brott. Han är uppvuxen på Östermalm och driver ett eget företag.
Han har också varit starkt engagerad och en profil i en församling där han också har förtroendeuppdrag. Han representerar församlingen utåt tillsammans med flera andra kända svenskar.
Han har också ett stort nätverk i sociala medier men har inte varit vän på Facebook med den avlidna kvinnan. Hon har inte heller varit folkbokförd på adressen där hon hittades död.

Åklagaren: Kvinnan mördades klockan 08.36
I de första förhören i mordutredningen har mannens inställning till brottsmisstanken varit ”förnekar bestämt”, enligt mannens försvarsadvokat Mario Ashman.
Den unge mannen hade hoppats på att bli släppt från Kronobergshäktet men på tisdagen kom åklagarens besked: Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord – den starkare graden av brottsmisstanke.
Efter häktningsförhandlingen meddelade dock tingsrätten att mannen ska vara häktad i en vecka som skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden som innebär så kallad utredningshäktning.
I häktningsframställan preciserar åklagaren tidpunkten för brottet till klockan 08.36 på söndagsmorgonen. Åklagaren hänvisar till att mordmisstanken innebär obligatorisk häktning men också att mannen kan förstöra bevis om han är på fri fot under utredningen.

LÄS MER: En död – misstänkt mord på Östermalm

Källa: Expressen

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s