Carl Norberg 2020-05-22 – Mellankrigstiden och bilden av Sverige

Faksimil: Carl Norberg/Youtube

De Fria

Ann Linde sa igår att omvärlden inte har den rätta bilden av Sverige. Då kanske vi ska beskriva den lite mer korrekt, vilket är temat för veckans fredagsmys!

Carl börjar med ett citat av Ture Nerman om 1940 års män, som leder oss in på den svenska heliga trefaldigheten:
– Stockholmssyndrom
– Stockholmsskola
– Stockholmsbyråkrati

Sedan får vi en geopolitisk analys om Mellanöstern och Sykes Picot-avtalet.

Donald Trump pratar om Henry Fords blodslinjer, den Ford som fick medalj av Adolf Hitler. Mannerheim och en viss Wallenberg fick det också. Sputnik hänger på och Haaretz blir upprörda, som på beställning.

Hur var Felix Somarys uttalanden om ekonomin under mellankrigstiden?

Mer om Stockholmsskolan. Gustav Cassel, Gunnar Myrdal och den strategiska planeringen som enligt många bara var en slump. Svensk påverkan på den Ryska revolutionen. Mer om Henry Ford, industraliseringen av Sovjetunionen, Amerikanska IG Farben. Bosch-affären kommer upp också. Professor Bagge och Wellander införde Tyska skolan i Sverige 1944.

Analys om Amerikanska underrättelsetjänster och en lite djupare inblick i specifikt National Intelligence Agency, NIA. Ratcliffe tar över och tar tag i saken.

Svenska dagbladet skademinimerar om Wallenberg och svensk överlägsenhet. Människans psykologiska disposition och dess utveckling. Michigan och dammarna som har brustit. Googla gärna Michigan i kombination med Ericsson och ABB!

Carl knyter ihop allt till det svenska rättssystemet och med sin brist på maktdelningsprincip. Censuren i Sverige genom Statens Informationsstyrelse. Hur skapar vi en upplyst och medveten befolkning? Inte på det sättet i alla fall!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s