Onsdagen den 10 juni

Dagens namnsdagsbarn: Svante och Boris.
Väder: Solen skiner och humöret stiger flera grader. 😊🌞

Den 37-årige man som greps i Linköping under gårdagen har erkänt att det var han som den 19 oktober 2004 högg 8-årige Mohammad och 56-åriga Anna-Lena till döds på öppen gata i morgonrusningen i Linköping.

Idag ställdes den 37-årige mannen, som erkänt dubbelmorden i Linköping 2004, inför häktningsdomaren i Linköpings tingsrätt. Tingsrätten har beslutat att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt.
Misstänkta Linköpingsmördarens advokat Johan Ritzer om Daniel Nyqvists erkännande.

Mordet på Olof Palme den 28 februari 1986
Chefsåklagare Krister Petersson har i dag onsdag den 10 juni beslutat att lägga ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme den 28 februari 1986 med motiveringen ”misstänkt avliden”.

Chefsåklagare Krister Petersson meddelade sitt beslut under en digital pressträff tillsammans med Polismyndigheten på onsdagsförmiddagen. Enligt Petersson misstänks dådet ha utförts av en ensam gärningsman, Stig Engström.

– Eftersom den personen är död, kan jag inte väcka åtal mot honom, utan har beslutat att lägga ner förundersökningen. Enligt min mening går det inte att komma runt Stig Engström som misstänkt gärningsman. Min bedömning är att det efter drygt 34 år är svårt att tro att vidare utredning skulle ge någonting ytterligare, jag anser att vi kommit så långt man kan begära, säger chefsåklagare Krister Petersson.
Läs mer

Källa: Expressen, SvT, Åklagarmyndigheten

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s