Carl Norberg 2020-07-10 – Sverige, ett avskräckande exempel internationellt?

Dags för fredagsmys som idag bl.a innefattar att: Sverige sticker ut i internationella medier på ett allt mindre smickrande sätt och så även i olika studier med betoning gällande nationell identitet – att räkna sig som svensk – som inte lika mycket handlar om den etniska dimensionen utan snarare viljan att följa svenska lagar och regler. Kort sagt, förtroenderelationen mellan stat och indivi. Så beskrivs det numera i de svenska ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna, något man med fördel kan ta och fundera över.

Systemet bygger ju som bekant på för-troende och är designat på så vis att göra allt färre allt rikare på bekostnad av allt fler människor, något som alltså blir allt mer uppenbart i takt med att skuldmättnaden drabbar allt fler – dvs tilltron för systemet havererar. Tyvärr ligger ju den svenska socialpsykologiska formateringen “sköt dig själv och skit i alla andra” djupt impregnerad i den svenska folksjälen varför de flesta fortfarande springer runt som yra höns utan något riktmärke. Den sortens tankegångar av egennytta kommer dock och helt säkert visa sig vara en synnerligen dålig strategi för eget välbefinnande inom kort. Antingen skall vi ju ha ett demokratiskt samhälle eller inte, och demokrati kan lika lite råda med en omedveten samt vilseförd befolkning som när privata intressen kontrollerar betalningsinfrastruktur såsom det allmänna betalningsmedlet.

Greta har fått sina 15 minuter i rampljuset vad det verkar, och nu börjar verkligheten även göra sig påmind för miljörörelsen, detta inte minst sedan Michael Moore släppte sin senaste dokumentär “Planet of the humans”. Miljörörelsen är precis som de flesta andra godhetsknarkande rörelser är politiskt styrda redan från start, dvs kontrollerad opposition. Vidare kräver nu allt fler amerikanska företag att få använda andra underleverantörer än Huawei, hur går det då för Ericsson och Panda Electronics? Ericsson var ju ett nationellt säkerhetsintresse hette det visst återigen.

Vad används offshorebanker till? Under vilkens jurisdiktion ligger dessa? Vem var Robert Maxwell, Gishlane Maxwells far? Vem finansierade honom? Varför skänkte Geoffrey Epstein pengar till Wallenbergs handelshögskola? De juridiska systemen inte bara i Sverige utan även i USA kommer nu utsattas för en massa prövningar framöver, och den egentliga betydelsen av varför olika lagar införts och dess rimlighet i förhållande till allmänhetens bästa. De konstitutionella grunderna helt enkelt, och detta kommer inte minst gälla vilka som skall besitta den penningskapande makten.

Häromdagen blev Donald Trump tvingad att lämna ut sin skattedeklaration och här hemma i Sverige gnider maffiamedia sina händer i skadeglädjens tecken, de verkar inte ha förstått att även detta är en del av den strategiska reflexiva kontroll som Donald Trump utmärkt sig som mästerlig i, och vi anar sura vindruvor framöver även i denna änden. Att de internationella medierna i förhållande till svenska beskriver tingens ordning av verkligheten så diametralt olika är ju något som faktiskt bör mana även en svensk till eftertanke.

Till sist så nämnde ju Trump i sitt tal till nationen vid Mount Rushmore amerikansk innovation med avseende på både elektricitet, kärnklyvning, telefoni och internet, och det är svårt att inte tolka detta som något annat än en känga riktad mot Investor, ABB, samt Ericsson. Ja, det rullar verkligen i allt snabbare takt i den riktning det graviterar, och om allt går som vi befarar kommer det eventuellt ett extrainsatt mys någon gång i nästa vecka.

Se nu till att hjälpa till med att dela detta och hjälp fler till större förståelse för vår gemensamma verklighet! Ha en fin helg alla, önskar vi i #DeFria!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s