Stoppa förljugenheten! SVT profilen Chris Forsne kräver att SVT läggs ner.

Situationen på SVT har fortsatt att gå åt fel håll och en orsak till detta är att det finns många chefsnivåer och en stor rädsla hos journalisterna för att sticka ut. Frågor vinklas och tystas ner. Ett exempel är tortyren på kyrkogården i Solna.

Mikael Frågar om Chris tror att SVT försökte undvika diskussionen om tortyren genom att bädda in den korta aviseringen i ett långt reportage om högerextremism. Chris svarar att hennes erfarenhet är att det fungerar på precis detta sätt. Man vill inte tala om invandrarnas brottslighet.

Bedrägerierna mot socialsystemen har varit kända i decennier men journalisterna skrattar bort de besvärliga frågorna som är närmast tabubelagda. Chris förklarar situationen med att vi har en hundraårig historia av att svenskar har missionerat i länder över hela världen.

Nästan alla har i sin släkt personer som har arbetat som missionärer. Det finns en tradition av godhet som nästan är rasistisk där vi anser oss vara bättre.

Många av de som arbetar inom Public Service har gått på ettåriga utbildningar i kristna folkhögskolor där de lär sig att hålla i en kamera eller göra enkla journalistiska jobb. Genom sin låga kompetens blir de lätta att styra i en organisation. Chris kommenterar partiledarutfrågningarna där en eller två programledare frågar ut en mängd partiledare.

Det borde vara tvärtom, flera journalister som frågar ut en partiledare, säger hon. Vi fortsätter att diskutera vår allvarliga situation och Chris säger att ”Om vi ska klara av vad som händer just nu så måste förljugenheten sluta”. Hon reagerar starkt mot den förljugenhet som råder.

on sammanfattar situationen och menar att
– Journalisterna är i hög grad ansvariga för att vi har fått en okontrollerbar invandring – Politikerna är för svaga för att sätta ner foten mot journalistkåren som beter sig på det här sättet
– Journalistkåren har blivit som en kast med människor som är allt lägre utbildade och allt mer homogena i sin politiska åskådning med syfte att göra Sverige till ett multikulturellt samhälle
– Journalisterna ansvarar också för att vi inte har en politisk debatt

Chris Forsne vill att bidragen till tidningar avslutas och att Public Service avvecklas, särskilt UR som är ett politiskt propagandaorgan. Ett nytt smalt Public Service behöver byggas upp.

Viktigt att de anställda från den gamla organisation inte har förtur. Kompetensen ska styra.

Chris Forsne är pessimistisk om framtiden och tror att det enda som skulle kunna ändra utsikterna är om Sverige drabbas av någon form av allvarlig katastrof som ändrar förutsättningarna.

Vi avslutar med att hoppas att någon därute i något TV-hus eller radiostudio ska bättra sig och börja berätta om saker sådana som de är.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s