Ivo riktar kraftig kritik mot Norrköpings kommun

FOTO: NORRKÖPINGS KOMMUN

Under året har Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) granskat hur socialnämnden i Norrköpings kommun hanterat Esmeraldas ärende. Under tisdagen riktar myndigheten svidande kritik mot socialnämnden i Norrköpings kommun.
– Ett kapitalt misslyckande från samhällets sida, säger Sofia Wallström.

Vid pressträffen medverkar Ivo:s generaldirektör Sofia Wallström, enhetschef Erik Kangeryd och inspektör Ingela Larsson.

– Det går inte att beskriva det här som något annat än ett kapitalt misslyckande från samhällets sida. Ett barn med behov av trygghet har samhället inte lyckats skydda, säger Sofia Wallström vid pressträffen.

Kraftig kritik

Ivo riktar kraftig kritik mot Norrköpings kommun. Myndigheten menar att kommunen inte tagit sitt yttersta ansvar. Kritiken är förenad med ett föreläggande. Kommunen måste säkerställa en korrekt handläggning av den här typen av ärenden och har till februari nästa år på sig att åtgärda felen.

– Genom dagens beslut vill Ivo skicka en signal till Norrköpings kommun och till alla kommuner som har i uppdrag att skydda barn. Detta får aldrig ske. Vi ska använda hela vår lagstiftning för att se till barnets bästa, säger Sofia Wallström under pressträffen.

Läs mer

Källa: SvT

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s