”Agressiv stämning” när äldre tvingas ta dödsvaccinet

Läkare vittnar om att det blir allt svårare att genomföra massvaccineringen. Efter flera rapporter om dödsfall orsakade av Astra Zenecas vaccin är det många som inte vill ta risken.

– Det finns tyvärr ett inte helt litet antal personer som beter sig väldigt otrevligt mot vårdpersonalen som får ta emot nästintill hot ibland, säger Roger Larsson, chefläkare i Region Dalarna, till Sveriges Radio.

Enligt SvD har Folkhälsomyndigheteten konstaterat att det finns starka signaler om koppling mellan Astra Zeneca-vaccin och en koagulationsrubbning som kan leda till döden. Inga dödsfall orsakade av Astra Zenecas vaccin har dock än så länge rapporterats i åldersgruppen över 65 år, varför seniorernas vaccinationsprogram fortsätter.

– Patienter säger att “Vi vet att ni har ett annat vaccin i lokalen och jag kräver att få det innan jag går härifrån”, berättar Larsson i tidningen.

På Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg är det så många som vägrar ta vaccinet att sprutor måste kasseras dagligen, berättar överläkare Maria Taranger.

LÄS ÄVEN: Europadomstolen slår fast: Obligatoriska vaccineringar ”nödvändiga i en demokrati”

Patienter vänder i dörren

– I min verksamhet hade vi den dagen planerat för 150 patienter över 65 år med diabetes som skulle vaccineras. Det var 20 som avbokade i förväg och sju som vände i dörren. En sa ”jag vill inte dö” och vände direkt, säger Taranger till GP.

Läs vidare

Källa: Samnytt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s