# 42 Medborgarskapsfrågan – och problemet som inget riksdagsparti har en lösning på

Det pågår en debatt om att dra in välfärd för icke-medborgare, vilket är sunt förnuft och en självklarhet i alla länder. Men ett större problem, som ingen journalist eller riksdagspolitiker pratar om, är de hundratusentals välfärdsturister som redan blivit svenska medborgare. Förra året slog Sverige rekord i antalet utdelade medborgarskap – över 80 000 – och de vanligaste ursprungsländerna är i Afrika och Mellanöstern. Dessa personer har redan full tillgång till välfärdssystemen på livstid.

Sverigedemokraternas återvandringspolitik bygger helt och hållet på frivillighet och riktar sig mot icke-medborgare.

Med frivillig återvandring kommer vi inte ens upp i en promille av de volymer som behövs (uppemot en miljon probleminvandrare ska återvandra).

Varför skulle samhällets mest missanpassade invandrare avsäga sig rätten till livslång skattefinansierad svensk välfärd, värd tiotals miljoner kronor – för att istället ta emot några tiotusen i fickpengar och åka hem?

Vi behöver en effektiv återvandringspolitik där vi, svenska folket, bestämmer vilka som får bo kvar och vilka som måste åka hem. Det är vårt beslut – inte deras – om de får bo i vårt land eller inte. För att uppnå de enorma volymer som krävs – upp till en miljon – måste återvandringen ske huvudsakligen med tvångsmedel. Återvandringsverket ska gå igenom samtliga uppehållstillstånd och medborgarskap, och fatta beslut om eventuell återvandring.

Inget annat kommer att fungera.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s