Stort tillslag mot grovt kriminella klaner och systemhotande brottslighet i Södertälje — Petterssons gör Sverige lagom!

BROTTSLIGHET. Den 18 maj genomförde Ekobrottsmyndigheten i Stockholm tillsammans med Polismyndigheten ett större tillslag på ett flertal platser i Södertälje och kringliggande orter. Totalt greps sex personer varav fem män och en kvinna, samtliga i 40-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida. Mäklaren som är misstänkt för att ha agerat som medhjälpare i härvan enligt media. 

De personer som greps vid tillslaget har alla kopplingar till bolag inom bland annat fastighetsbranschen. De misstänks på sannolika skäl för grov näringspenningtvätt uppgående till mångmiljonbelopp under åren 2019 – 2021. Förundersökningen gällande dessa brottsmisstankar leds av åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

De myndighetsgemensamma åtgärderna med Polismyndigheten har gjorts inom ramen för Tore 3, den särskilda satsningen mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. Brottsmisstankarna i denna del, som leds av Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten, gäller grov trolöshet mot huvudman och grovt mutbrott. […]

Stort tillslag mot grovt kriminella klaner och systemhotande brottslighet i Södertälje — Petterssons gör Sverige lagom!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s