Kris för etablissemangets tidningar – allt färre vill jobba hos förljugen media — Katerina Magasin

Det är kris hos etablissemangets pk-medier. Ansökningarna till sommarvikariat har minskat drastiskt i år och flera redaktioner har svårt att hitta personal. I synnerhet på Bonniertidningarna är det semesterkris. Allt färre vill jobba på pompösa DN, ängsliga Sydsvenskan eller den godtyckligt drevande Expressen, vars geting tack vare ljushuvuden som Jens Liljestrand numera slokar betänkligt. Inte heller hittar man tillräckligt många kvalificerade vikarier. Om denna kris rapporterar branschorganisationens eget organ, tidningen Journalisten.

Tillåt mig att le en smula sarkastiskt. Men den här nyheten överraskar mig inte ett dugg. Tvärtom. Det tyder istället på att fler och fler normala människor börjar ta avstånd från lögnaktig mainstreammedia – och färre och färre bildade individer vill låna ut sig till medier som är i samma grad förljugna som politiskt korrekta. Jag tror att i synnerhet vakna människor med integriteten i behåll inte har lust att slava för värdegrundsmaffian som utgörs av propagandamediernas chefredaktörer.

Journalisten rapporterar att svenska redaktioner (ja, mainstream) brukade kunna ”välja och vraka” bland de sökande till sommarvikariat. Jag minns själv hur det var på 80-talet, jag var en av dem som sökte sommarjobb på Expressen. Jag fick jobb på korrekturet men det var ärligt talat mest för att pappa hade känningar bland redaktörerna. De åtråvärda reporterjobben kunde jag bara drömma om. Folk stod i kö för att bli sommarvikarier. Och att bli fast anställd förblev för 99% en ouppnåelig dröm. (Även för mig, i alla fall då).

Kris för etablissemangets tidningar – allt färre vill jobba hos förljugen media — Katerina Magasin

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s