Misslyckat försök att blidka Nooshi Dadgostar (V)

ANALYS · I elfte timmen försökte januaripartierna blidka Vänsterpartiet med en förhandlingslösning.
Det blev kalla handen. Av allt att döma kommer Vänsterpartiet inte att vika sig förrän punkten om fri hyressättning i nybyggnation stryks ur januariavtalet.
Därmed talar det mesta för att riksdagen imorgon slår fast att den inte har förtroende för Stefan Löfven (S).

Till sent i går kväll satt januaripartierna i förhandlingar för att hitta en lösning på regeringskrisen. Att helt stryka punkt 44 i januariavtalet som Vänsterpartiet kräver var aldrig aktuellt. Men förhandlingslösningen är ändå en eftergift från Centerpartiet och Liberalerna för om parterna lyckas komma överens om en annan modell för nybyggda lägenheter så är det den som kommer att bli lagstiftning.

Därmed har Annie Lööf (C) och Nyamko Sabuni (L) i praktiken frångått skrivningen i januariavtalet om att V inte ska ha något inflytande under mandatperioden. Vänsterpartiet krävde förhandlingar och nu har januaripartierna gått dem till mötes. Men Vänsterpartiet krävde också att förhandlingarna inte skulle utgå från utredningsförslaget om fri hyressättning i nybyggnation. Så länge det ligger på bordet så blir det enligt V inte riktiga förhandlingar eftersom den ena parten, Fastighetsägarna, vet att om man inte kommer överens så blir det utredningens förslag som ska ligga till grund för lagstiftning.
[…]

Misslyckat försök att blidka Nooshi Dadgostar (V) – Elisabeth Marmorstein, SvT

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s