Liberalernas tjänstemän har lämnat regeringskansliet

  • Medan januariavtalet har gällt har Liberalerna haft fem politiska tjänstemän på plats i regeringskansliet.
  • I dag, efter att regeringen röstats bort och Nyamko Sabuni gjort klart att hon framöver kommer eftersträva en borgerlig regering, har tjänstemännens anställningar upphört.
  • Det uppger källor till Ekot.

Liberalernas fem politiska tjänstemän har i dag lämnat regeringskansliet, som en följd av att januariavtalet har fallit. Det uppger källor till Ekot nu i kväll.

Efter att statsminister Stefan Löfven i förmiddags röstats ned i riksdagen, så sade Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att januariavtalet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna inte längre gäller – och att hennes parti i talmansrundor och i ett eventuellt extraval kommer att eftersträva en borgerlig regering.

Som en följd av det beskedet så har i dag anställningarna för de fem politiskt sakkunniga som utgjort Liberalernas samordningskansli upphört. Enligt vad Ekot erfar har de redan lämnat sina rum i regeringskansliet.

Sedan augusti 2019 har Liberalerna haft en grupp L-märkta tjänstemän på plats i regeringskansliet – som också stått för deras lön. Gruppen har arbetat med att genomföra och följa upp de 73 punkter som finns med i Januariavtalet.

Centerpartiet har valt att inte ha några politiska sakkunniga i regeringskansliet.

Källa: Sveriges Radio

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s