Christian döms till åtta års fängelse för 36 våldtäkter

Christian Edström, född 1992-04-25 och bosatt i Linköping dömdes på fredagen av Linköpings tingsrätt till åtta års fängelse. Brotten innefattar 36 våldtäkter begångna mot flera kvinnor under perioden 2018-2020. Han döms också för flera fall av grovt olaga tvång och grov utpressning mot de kvinnor han våldtagit.

Flera av offren är Christian närstående kvinnor. Flera har också ett förståndshandikapp. Ett antal av dem har Christian fått kontakt med genom falska profiler han skapat på nätchattar. Dessa profiler har under utredningen kunnat kopplas till Christian som därigenom kunnat identifieras som förövaren till brotten som begåtts mot sju olika kvinnor.

Christian har tilltvingat sig sex med flera av offren genom att hota dem med att de annars skulle få besök av gängkriminella som också skulle våldta dem. Han har även utpressat offren på pengar för skulder som varit påhittade. För att betala av dem har offren tvingats skicka nakenbilder/-filmer på sig själva och/eller ha sex med Christian.
[…]

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

Christian döms till åtta års fängelse för 36 våldtäkter – Samnytt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s