Ann Linde grundlurad av ryska troll – avslöjas vilja finansiera påverkanskampanjer

Vovan och Lexus är två ryska komiker som gjort sig kända för att ringa upp och driva med olika internationella ledare, där de ofta får sina måltavlor att försäga sig och avslöja hemligheter. I helgen publicerades ett samtal med Sveriges utrikesminister Ann Linde på YouTube.

Uppringarna utger sig för att representera den ryska oppositionen. Rollerna de spelar för att få till ett samtal med den svenska utrikesministern tillika ordföranden för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, var som Julia Navalnaja, hustru till den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, och Navalnyjs stabschef, Leonid Volkov.

Linde, som blev ordentligt lurad, talar sig varm om olika sanktioner mot Ryssland under det över tio minuter långa samtalet. Linde talar även om de politiska spelen inom EU och kohandeln som krävs för att komma överens länderna emellan.

Utrikesministern avslöjar dessutom att hon är öppen för att föra över svenska skattebetalares pengar i skymundan till den ryska oppositionen, via annat land – men att hon inte kan diskutera saken över telefon eftersom det hon föreslår är olagligt. […]

LÄS ÄVEN: Skandalomsusade Ann Linde ny ordförande för OSSE – ansvarar för Europas säkerhet

Läs även: https://www.friatider.se/ann-linde-avslojas-av-busringare-utlovar-svenska-skattepengar-till-ryska-politiker

Källa: Samnytt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s