Försvarsmakten om flaggkampanjen: ”Vi vill komma ifrån machokultur”

Inför årets Pridefestival har Försvarsmakten med skattebetalarnas pengar sett till att täcka Svenska Dagbladets förstasida med en politisk annons. Myndigheten visar ett antal soldater som håller upp en Prideflagga tillsammans med texten ”En flagga värd att försvara”. Samtidigt kallar myndigheten in extra personal för att styra kommentarsfälten i sociala medier.
– Vi gör ett ställningstagande för människors lika värde. Vi har traditionellt förknippats med macho-kultur, det vill vi komma ifrån, säger pressekreterare Therese Fagerstedt

Det var på söndagen som annonsen gick ut på SvD:s förstasida. I sociala medier är det många som har reagerat på Försvarsmaktens kampanj. En av de som hyllar annonsen är utrikesminister Ann Linde (S) som anser att detta visar att Sverige försvarar mänskliga rättigheter.

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten i ny kampanj för att värva invandrare och feminister

Även Moderata ungdomsförbundets tidigare ordförande Benjamin Dousa, numera vd för Timbro, anser att kampanjen är bra. Andra menar att annonsens är politisk propaganda som inte ska bekostas av skattebetalarnas pengar.

Källa: Samnytt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s