Deltacorona fortsatt uppåt i Kina

UTRIKES. Spridningen av deltavarianten av coronaviruset fortsätter att öka i Kina, med 124 nya fall under gårdagen, rapporterar Reuters.

Politiken i Kina är återigen inriktad på att helt utrota coronaviruset inom landets gränser och regeringen har nu spärrat av de områden som har utbrott och inlett massiv testning och smittspårning i kombination med fullständig nedstängning av arbetsplatser, skolor och annan verksamhet.

Kommunistpartiets tidning Global Times försvarar, kanske inte helt oväntat, regeringens hårda åtgärder trots att de innebär stora sociala och ekonomiska påfrestningar.

Det är, menar tidningen, bara genom att utrota viruset som man kan lära sig att utrota virus. Och när man väl vet hur man gör det så kan effektiviteten vässas och åtgärderna göras mindre påfrestande med bibehållen verkan till nästa gång.

”Om den genomsnittliga sociala och ekonomiska kostnaden för att rätta en allvarlig brist i smittskyddet idag är 100, så kan vi få ned den till 50 nästa år, och året därpå till 25, tills vi kommer under 10. Bara då kan vi framtida virusutbrott på ett genuint humanitärt sätt”, skriver tidningen.

Det är främst inom EU som Kinas åtgärder mot viruset har kritiserats för att vara inhumana. Kritiken har dock tystnat när över en miljon européer dött i sjukdomen, medan totalt 4.636 personer mist livet i Kina.

Källa: Fria Tider

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s