Pappan i Hässelby häktas

Fadern till de barn som i söndags hittades svårt skadade vid ett höghus i Hässelby har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord samt mordförsök. Mannen, som är i 40-årsåldern, erkänner att han skadat barnen och orsakat deras fall. Det ena av de två barnen har avlidit, det andra vårdas för livshotande skador.

Den häktade mannens advokat, Malin Rådström, meddelade under häktningsförhandlingarna att mannen erkänner knivhugg samt att han orsakat fallet från hög höjd. Hon betonar emellertid att mannen erkänner omständigheterna men inte de brott han misstänks för.

– Det är klart det får betydelse för utredningen, men det är fortfarande viktigt att vi bedriver en utredning noggrant och fortsätter att utreda brett, säger Maria Franzén, kammaråklagare.

Häktas av tingsrätten

Barnen, båda under tio år, hittades på söndagskvällen vid ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm. Pappan greps samma kväll och anhölls på måndagsmorgonen. Han har sedan dess varit förvarstagen på Karolinska sjukhuset i Solna, enligt häktningsframställan.

På onsdagseftermiddagen beslutade alltså Solna tingsrätt att häkta mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord samt mordförsök.

Mannen hade kriminalvårdens kläder och bar en vit handduk över huvudet för att inte synas, säger Jens Larsson, SVT:s reporter på plats….

Pappan i Hässelby häktas – SvT

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s