Valmyndigheten: Risk att valet 2022 inte blir av

Valmyndigheten varnar i ett yttrande till regeringen att de allmänna valen 2022 kan bli lidande om myndigheten inte får in mer pengar. Det behöver anställas fler personer med rätt kompentens för att verksamheten inte ska bli beroende av ett fåtal anställda, påpekar kanslichefen Anna Nyqvist till Bulletin.

”Situationen inför valen 2022 är oroande”, skriver Valmyndigheten i ett yttrande som den i förra veckan skickade in till Kulturdepartementet och Justitiedepartementet.

Bakgrunden är den budgetproposition som regeringen lämnade in till riksdagen i september där Valmyndigheten inte skulle få något tillskott på sitt förvaltningsanslag.

I dag onsdag kommer riksdagen att besluta om statens budget och det mesta tyder på att Moderaternas, Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas gemensamma budget kommer att antas. Ännu är det för tidigt att säga hur mycket pengar Valmyndigheten kommer att få enligt den budgeten eftersom det beslut som har tagits nu är det så kallade rambeslutet, där utgiftsramen har satts för respektive utgiftsområde.

I det utgiftsområde där Valmyndigheten ingår vill M/KD/SD dra ner med 30 miljoner kronor, men det är ännu inte bestämt hur mycket pengar förvaltningsmyndigheten i fråga får.

Anledningen till att Valmyndigheten behöver ett extra tillskott är för att det saknas personal i den omfattning och kompetens som krävs för att genomföra valet. […]

Valmyndigheten: Risk att valet 2022 inte blir av – Bullentin

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s