Allsång på Skansen-rappare åtalas efter skjutning mot lekande barn

Fyra män med invandrarbakgrund åtalas nu efter skjutningen i Flemingsberg i somras, då två små lekande barn skottskadades. En av de åtalade är den mediehyllade rapparen George Dixon, känd under artistnamnet Gee Dixon.

Barnen hamnade i skottlinjen när gängkriminella började skjuta mot varandra den 17 juli i år i Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm.

Både femåringingen och sexåringen träffades av skott när de var på väg över en gångbro.

En 25-årig man anklagas för att ha avlossat skottet som träffade barnen. Han åtalas för grovt vapenbrott, vållande till kroppsskada grovt brott och grov misshandel.

Ytterligare tre män åtalas för brott som skedde i samband med att skottet som träffade barnen avlossades. Två av männen åtalas för grov misshandel och en av männen för grovt vapenbrott.

En av de åtalade för grov misshandel är rapparen ”Gee Dixon”, 30, som hyllats i olika mediesammanhang och gästat tv-program som TV4:s ”Lyckliga gatan” och ”Allsång på Skansen” i SVT.

– Två oskyldiga barn blir träffade av en kula när de är utomhus och leker i närheten av där de bor. Även om skottet enligt mig inte var avsett att träffa någon av dem så är det helt oacceptabelt att personer som inte ska bära vapen ändå gör det och därmed utsätter andra människor för livsfara i sin vardag, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare i ett uttalande.

Enligt åklagaren har 25-åringen orsakat barnen och familjen ”stort lidande både fysiskt och psykiskt”.

– Polisen har satsat stora resurser för att lösa de här brotten. De har sedan dag ett bedrivit förundersökningen med full kraft med alla tänkbara utredningsmetoder. Åtalet i dag är resultatet av ett mycket gott samarbete mellan oss, sade Stefan Creutz på tisdaget, då åtalen lämnades in.

Källa: FriaTider

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s