Säpo: Ska se om det finns behov av regeländringar

Säkerhetspolisen öppnar nu för att se om det finns ”behov av regeländringar”, uppger Säpo-chefen Charlotte von Essen. Detta med anledning av att säkerhetsskyddet kring statsminister Magdalena Andersson (S) ifrågasatts efter att en efterlyst kvinna frihetsberövats vid Anderssons privata bostad.

En kvinna utan uppehållstillstånd frihetsberövades efter att en städfirma utlöst ett larm i Magdalena Anderssons (S) bostad. Sedan dess har säkerhetskyddet kring statsministern ifrågasatts. Nu kommenterar Säkerhetspolisens chef Charlotte von Essen händelsen i ett pressmeddelande.

”Jag kan förstå att så som det har rapporterats om händelsen väcker det frågor. För Säkerhetspolisens del är det inte möjligt att gå in på detaljer när det rör säkerheten kring våra skyddspersoner, men självklart är statsministerns säkerhet av högsta prioritet” säger säkerhetspolischef Charlotte von Essen.

Har kritiserats

Enligt säkerhetsexperten Dick Malmlund finns det ingen annan aktör än Säpo som kan hantera liknande ärenden och han riktar skarp kritik mot deras arbete. […]

Källa: SvT

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s