Bannon: USA är i ett ”ideologiskt krig” – FBI har blivit ”Gestapo”

Sociala medier fortsätter koka efter FBI:s razzia mot USA:s förre president Donald Trump i natt. Vita husets chefsstrateg under Trump, Steve Bannon, jämför nu FBI med Gestapo. I en intervju med Fox News hävdar han att tillslaget ingår i Demokraternas ”krig” mot politiska motståndare. Vänstern är ”livrädd” för att Trump ska försöka bli president igen.

Det var i natt svensk tid som ett stort antal federala poliser från FBI slog till mot ex-presidenten Donald Trump hem i Florida.

Ingen tidigare president ska ha utsatts för något liknande.

Det påstås finnas misstankar om att Trump tagit hemligstämplade dokument från Vita huset efter valförlusten 2020, men Trump själv hävdar att det är ett politisk försök att stoppa hans kandidatur i presidentvalet 2024.

– Vi befinner oss i ett politiskt och ideologiskt krig. De har beväpnat justitiedepartementet. Detta måste ha gått upp till Vita huset för att godkännas. Tveklöst. Den som påstår annat är en lögnare. Något sånt här måste gå genom hela kedjan. Det här handlar om ren maktpolitik. De är livrädda för Trump. De är helt livrädda för att han om ett par veckor ska meddela sin kandidatur, vinna den republikanska nomineringen och sedan ta Vita huset, säger Steve Bannon i Fox News.

Enligt Bannon måste det genomföras en grundlig utredning om polisrazzian.

Han jämför FBI med Hitlertysklands hemliga polis, Gestapo.

– FBI är Gestapo. Detta är fullständigt obscent. Det är galenskap. Vi måste bekämpa eld med eld, och sättet att göra det är att vinna val. Vinna dem med förkrossande seger, sedan strypa anslagen till FBI och justitiedepartementet och gå till botten med vem som godkände detta. Detta är så upprörande att det måste utredas.

→ Läs mer

Källa: Bannon: USA är i ett ”ideologiskt krig” – FBI har blivit ”Gestapo”

En reaktion till “Bannon: USA är i ett ”ideologiskt krig” – FBI har blivit ”Gestapo”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s