KATERINA JANOUCH: Varför granskar public service aldrig sexskandalerna inom Centerpartiet?

I Sverige gäller verkligen inte alla partiers lika värde. Det blir allt tydligare så här knappt tre veckor innan valet. Miljöpartiet till exempel, behandlas med silkesvantar, vilket givetvis beror på att public services medarbetare i stor omfattning röstar på detta Sverigedestruktiva parti. Att statligt trogna journalister skyddar de partier där de har sina sympatier är känt sedan länge. Men att de faktiskt försöker släta över sexualbrottslighet, till och med övergrepp mot barn, är ärligt talat riktigt häpnadsväckande. För det är vad de gör. Varför ställs aldrig Centerpartiets Annie Lööf frågor om hur det kommer sig att just hennes parti verkar vara ett växthus för män med sexuella störningar och att flera av dem avslöjats som pedofiler? I Centerpartiet trivs såväl sexuella förövare som islamister. Varför försöker inte journalister gräva närmare i vad detta beror på? Varför analyseras inte kulturen inom Centerpartiet, och Annie Lööfs ledarskap, av public service?

Det var sajten Dumpen som nyligen avslöjade ännu en Centerpartistisk politiker som under namnet ”Snuskfarbrorn” misstänks ha sexchattat med minderåriga. Föreställ dig ramaskriet om det hade varit en politiker från Sverigedemokraterna som ertappats med byxorna nere! Ja, faktiskt har vi ett fall i närtid att jämföra med, just en Sverigedemokratisk politiker som ertappats med att skicka en film där hans kön varit i fokus. Antalet artiklar om den senare har varit bra många fler, trots att ”sexvideon” skickats till en vuxen och inte till ett barn. Men Centerpartiets förövare behandlas enligt helt andra regler. Det är som om det råder en tyst överenskommelse i svenska mainstreammedier, att Centerpartiets misstänkta förövare behöver skyddas.

Lustigt nog gick Annie Lööf hårt ut mot Jimmie Åkesson och krävde att Åkesson skulle ta krafttag mot otyget att skicka penisbilder. Lööf tyckte att Åkessons markeringen var ”otillräcklig”. “Under all kritik av Åkesson att hävda att han som partiledare inte ska lägga sig i att kvinnliga partikollegor fått så kallad dickpick av en SD-ledamot. Vi har som ledare ett större ansvar än så att kraftfullt markera mot alla typer av sexuella trakasserier”, skrev hon förra veckan på Twitter och i ett uttalande till Aftonbladet.

[….]

KATERINA JANOUCH programledare och kolumnist Swebbtv, författare och journalist

Källa: KATERINA JANOUCH: Varför granskar public service aldrig sexskandalerna inom Centerpartiet?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s