Katerina Janouch döms för grovt förtal – startade hatstorm mot lärare

Uppsala tingsrätt dömer författaren och debattören Katerina Janouch för grovt förtal efter att hennes publicering om en lärare i Tierps kommun startat en hatstorm.

I mars 2020 skrev Katerina Janouch att elever på en skola i Tierps kommun tvingats av en lärare att bekänna sig som troende muslimer. Uppgiften kom från början från en förälder till en elev på skolan. Katerina Janouch publicerade innehållet på sin hemsida och i sociala medier. Där namngav hon läraren, och skrev även vilken skola läraren arbetade på.

Enligt domen har Katerina Janouch 56 800 följare på twitter och hennes publicering ledde till en mängd hat och hotfulla meddelanden mot läraren i sociala medier. Även skolans rektor fick ta emot hot, och vakter sattes in för att bevaka skolan som bland annat fick påhälsning av maskerade personer.

Att publicera lärarens namn och uppgifter om skolan menar tingsrätten var ett tydligt utpekande. Ett utpekande som inte var motiverat, framför allt eftersom läraren inte är en offentlig person.
[…]

Källa: SvT

En reaktion till “Katerina Janouch döms för grovt förtal – startade hatstorm mot lärare

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s