Statskupp stoppad i Tyskland – prins gripen: Skulle störta ”den djupa staten”

25 personer har gripits i en massiv gryningsräd i Tyskland i morse. Upprorsmakarna anser att Tyskland styrs av ”främmande makter” och ville upprätta det gamla tyska kejsardömet. Bland de gripna finns en adelsman, rapporterar Die Welt.

På onsdagsmorgonen genomförde den tyska polisen en massiv gryningsräd på 130 platser runt om i Tyskland, men även i Österrike och Italien.

Minst 25 personer som tillhör gruppen Reichsbürger har gripits.

Enligt Die Welt planerade organisationen att genomföra en våldsam revolution i Tyskland, med målet att upprätta det gamla tyska kejsarriket. Man ska bland annat ha haft planer på att storma det tyska parlamentet ”med en liten beväpnad grupp”.

Upprorsmakarna påstås ha anammat den så kallade ”Qanon”-ideologin, alltså att Tyskland egentligen inte styrs av folket utan av den djupa staten.

En av de gripna ska vara Prins Henrik XIII, som sägs vara en av huvudmännen i Reichsbürgergruppen.

Prinsen tillhör den adliga familjen Reuss, som styrde det kejserliga länet med samma namn innan Tysklands slogs ihop under 1800-talet.

Reichsbürgergruppen anser nämligen att Tyskland inte längre är en suverän stat. Gruppen betraktar i stället Förbundsrepubliken Tyskland, som bildades 1871, som något som perverterats till ”ett ’företag’ som kontrolleras av främmande makter”, skriver Die Welt.

Enligt den tyska tidningen har Prins Henrik XIII tidigare bland annat pekat finger åt ”Rothschild-dynastins” makt i Europa.

– Det finns många prinsar och adelsmän i Tyskland vars titlar härstammar från det gamla Tyskland. Den här mannen förekommer inte i internationella kungliga kretsar så vitt jag vet, säger Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson i Aftonbladet efter det inträffade.

Reichsbürgergruppen ska också ha velat återupprätta Tysklands historiska band till Ryssland. Under flera hundra år existerade starka tysk-ryska relationer. Tyskar migrerade ofta österut och intog ledande positioner inom det ryska tsarväldet. Från Peter den stores tid gifte sig den ryska tsarfamiljen Romanov med medlemmar ur tyska adelsfamiljer.

Källa: Statskupp stoppad i Tyskland – prins gripen: Skulle störta ”den djupa staten”

En reaktion till “Statskupp stoppad i Tyskland – prins gripen: Skulle störta ”den djupa staten”

 1. Tyska folket har aldrig fått rösta om sina påtvingade gränser efter andra världskriget. Den största folkfördrivningen och etniska rensningen i världens historia.
  Över 15 miljoner tyskar jagas bort från Preussen och Slechien, Sudetland och andra områden. Sedan ockuperar USA Västtyskland ändå till 1992 och Sovjetunionen Östtyskland kan man säga.
  USA hade aldrig formellt erkänt Sovjetunionens flytt av halva Polen västerut och införlivande av halva Polen i Ukraina.
  Helmut Kohl får ultimatum av USA att erkänna Tysklands östra gräns annars skulle inte Gorbatsjov släppa Östtyskland.
  Helmut Kohl skrev under med svåra politiska kval som följde från alla fördrivna barn och barnbarn.
  En av Tysklands största intresseorganisationer som aldrig har givet upp hoppet.
  Man snackar om Palestina.
  Då detta är den största ockupationen av ett folkslags områden i hela Europas historia.
  Österrike och Tyskland har varit både politiskt och militärt ockuperade till den dagen som är idag. Så fort något parti tar upp saken om de förlorade enorma områdena i Tyskland eller Österrike så ska man enligt USA klassas som terrorister och hot mot tyska och österrikiska staten.
  Riksborgare är en väldigt relevant rörelse om tyska och österrikiska folket hade fått ha folkomröstning i saken så är jag övertygad om att en övervägande majoritet ville ha en helt annan politik gällande alla tysktalande ockuperade områden.
  Men som vanligt så förklarar inte media bakgrunden till något eftersom man går i USA och Washington DC ledband.

  Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s