Kommitté drar tillbaka stämning mot Donald Trump

Donald Trump
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore

Trump: ”De visste att jag var oskyldig”

Donald Trump är inte längre under utredning och behöver inte svara på frågor eller delta i utredningen angående upploppen vid Kapitolium den 6 januari 2021.

Under onsdagen meddelade kommittén som utreder händelserna vid Kapitolium i Washington DC den 6 januari 2021, att stämningen mot Donald Trump dras tillbaka, rapporterar Fox News.

Desperata försök att åtala Trump

Det var efter presidentvalet 2020, där Trump förlorade mot Joe Biden, som anklagelser om omfattande valfusk lyftes. Det rörde sig om fler röster än väljare i vissa områden, att Demokraterna plötsligt fått enorma uppsving i viktiga delstater, och att röstmaskiner blivit manipulerade bland annat.

Den 6 januari 2021 höll Trump ett tal i Washington DC där han påtalade att de inte kommer ge upp och acceptera valfusk. I anslutning till mötet valde ett stort antal anhängare att rikta sin vrede mot kongressbyggnaden, som stormade, trots att Trump uppmanade folk till lugn och att avhålla sig från våldsamheter.

Trots detta har både etablissemangsmedia och politiker drivit en stenhård linje om att Trump bar huvudansvaret och skulle åtalas och dras inför skranket.

Det gick så långt att kommittén ville hindra Trump från att ställa upp i presidentvalet 2024, enligt Fox News.

[…]

Källa: Frihetsnytt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s