Lagarde erkänner misslyckad EU-politik och planer på ökad kontroll

När Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde tror att hon pratar med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj berättar hon öppet om hur den europeiska prisinflationen förväntas fortsätta stiga, om planerna på att introducera en digital euro, att sanktionerna mot Ryssland inte fått den effekt man hoppats på och att EU kommer att göra ”allt i sin makt” för att Ukraina ska vinna kriget mot Ryssland.

Hon hinner också med att hylla den ryska centralbankens ledning och berättar hur man gjort det allt svårare för EU-medborgare att handla med kontanter, samt uttrycker en oro för att privata aktörer som Google, Meta och Amazon ska skapa valutor som tränger ut euron.

De ryska komikerna Vovan och Lexus har gjort sig kända för att busringa olika makthavare där man själva ofta låtsas vara verkliga inflytelserika personer av olika slag. Man har tidigare bland annat busringt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, den republikanske politikern John McCain, Storbritanniens prins Harry och Polens president Andrzej Duda.

Läs mer:

Christine Lagarde lurades av Zelensky-imitatör att avslöja misslyckad EU-politik och total kontroll över dina transaktioner

https://www.vaken.se/europeiska-centralbankschefen-sanktionerna-misslyckades/

https://nyadagbladet.se/ekonomi/europeiska-centralbankschefen-sanktionerna-misslyckades/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s